Friday, 13 March 2009

The Layer House

The house is made up of pre-cast concrete strips, stacked unevenly to allow stairs, furniture and floors to be inserted in the gaps. It's tight, claustrophobic, yet entirely open. There are no internal doors, apart from the sliding doors to the toilet.

Passing the tree in the courtyard, that brings irregular form to this otherwise linear exterior, you enter on a landing, where you can either traverse to the bedroom, or head downstairs to the basement where a formal dining room and bathroom are housed.

Climbing up you reach the living room and galley kitchen with a steep set of stairs taking you to the roof deck, of which half is a glazed panel to bathe the main stairwell with light. The front of the h
ouse is a larged glass panel to let more light into the house and the rear wall has smaller window striped by the precast concrete.







No comments:

Post a Comment